آدم های با خاصیت و بی خاصیت
آدم های با خاصیت و بی خاصیت
· خیر النّاس من انتفع به النّاس ../ بهترین مردم کسی است که مردم از او منتفع شوند . نهج الفصاحه ح 1502
اگــر فکــــر دل زاری نکـــــردی بــه عمر خویشتن کاری نکردی
تــو را از روز آزادی چه حـــاصل که رحمی بـر گرفتــاری نکردی
نچینی گل ز بـــــاغ زندگـــــانی گر از پائی برون خــاری نکردی
تــرا زان رنجــه میدارند اغیـــار که هــرگز خدمت یــاری نکردی
ستمگر بر سرت زان شد مسلط که خود دفع ستمکاری نکردی
کسی در سایهء لطفت نیـاسود بـه گیتی کــار دیــواری نکردی
سـزاوار از تـو باشد حقشناسی چـــرا کــــار سـزاواری نکردی
شدی مغــرور روز روشنــی چند دگـر فکــر شب تـــاری نکردی
ز مــردم هــرگــز آزاری نبینــی اگـر بـــر مــردم آزاری نکردی
بــود حــال تـو پیــدا نـــزد عـــابر بظـاهر گـرچه اظهـاری نکردی
صابر همدانی
· بحا الانوار ج 17 ص 150 : عن النبی (ص ) : حیاتی خیر لکم تحدّثون ویحدّث لکم، ووفاتی خیر لکم تعرض علیّ أعمالکم، فما رأیت من خیر حمدت اللّه علیه، وما رأیت من شرّ استغفرت اللّه لکم
· ملا احمد نراقی سفری می رفت . در مسیر گذرش به روستایی افتاد خواست شب را در انجا بماند . برای نماز به مسجدی رفت . بعد از نماز خواست برای مردم صحبت کند . هنگامی که شروع به صحبت کرد چشمش به شخصی افتاد که در هیئت و شکل دانشمندان بود . این چند دقیقه سخنران و صحبت بخاطر این شخص خیل به ملا سخت گذشت . و به تکلف زیادی افتاد . بعد از صحبت ملا پیش ان شخص رفت و به او گفت : شما از فقهایید ؟ گفت : نه . از اهل علم هستید ؟ گفت : نه .. هر چه که ملا میپرسید می گفت نه تا اینکه ملا داد زد ببخشید شما چه کاره اید ؟ گفت : من اگر حال داشته باشم سالی یکبار در تعزیه نعش میشوم . ملا پایش را دراز کرد و گفت : فلان فلان شده زودتر میگفتی من فکر کردم ادم با خاصیت و خاصی هستی !!
· باغبانی با اره ای امد پای درخت خشکی و شروع به بریدن درخت کرد . در حین بریدن درخت ناله سر میداد و می گفت : اخر چرا من را می خواهی ببری و نابود کنی ؟!! باغبان جواب داد : تو به درد هیچی نمی خوری سبزه و برگ و میوه ای که نداری و زحمت درختان دیگر هم که هستی باید تو را ببرم و قطعه قطعه کنم و به خانه ببرم برای مصرف اتش و هیزم . چون تو فقط به درد سوختن می خوری .
· بعضی ها چون در دنیا به درد کسی نخورده اند و بی خاصیت بوده اند هم در روز قیامت انها را میسوزانند. تَبَّتْ یَدََا أَبِی لَهَبٍ وَ تَبَمََا أَغْنىََ عَنْهُ مََالُهُ وَ مََا کَسَبَسَیَصْلىََ نََاراً ذََاتَ لَهَبٍوَ اِمْرَأَتُهُ حَمََّالَةَ اَلْحَطَبِفِی جِیدِهََا حَبْلٌ مِنْ مَسَدٍ
· دَعْوََاهُمْ فِیهََا سُبْحََانَکَ اَللََّهُمَّ وَ تَحِیَّتُهُمْ فِیهََا سَلاََمٌ وَ آخِرُ دَعْوََاهُمْ أَنِ اَلْحَمْدُ لِلََّهِ رَبِّ اَلْعََالَمِینَ / یونس 10 / انسانهای مومن تا دم در بهشت هم خاصیت خود را نشان داده و شاکر خداوندند .