بانک موضوعات تبلیغی

طبقه بندی موضوعی
بایگانی

ضوابط حرکت

دوشنبه, ۱۳ مرداد ۱۳۹۳، ۰۶:۴۱ ق.ظ

 ضوابط حرکت

مقدمه :

انسان برای رسیدن به مقاصد متعالی خودش باید حرکت کند ؛ حرکت یکی از مقدمات به مقصد رسیدن است 


نکات قابل توجه :

-                       یک : آب گندیده وقتی حرکت می کند زلال می شود و آب زلال اگر متوقف بشود می گندد .    

دو : توصیف اهل کفر :  صُمٌّ بُکْمٌ عُمْیٌ فَهُمْ لا یَرْجِعُونَ‏ آنان کر و گنگ و کورند، پس ایشان (به سوى حقّ) باز نمى‏گردند. بقرة / 18  . کفار اهل حرکت کردن نیستند ؛ یکجا می مانند تا می پوسند و می میرند و نهایتا گندیده می شوند

سه : عده ای در حال حرکت هستند ولی نهایت حرکتشان به آتش و عذاب ختم خواهد شد ؛ ثُمَ‏ إِنَ‏ مَرْجِعَهُمْ لَإِلَى الْجَحِیمِ  پس بازگشت آنان به سوى دوزخ است.   سوره صافات / 66  .

-           چهار : قرآن کریم یکی از عوامل حرکت انسان است . وَ قَالَ ص‏ رَتِّلُوا الْقُرْآنَ وَ لَا تَنْثُرُوهُ وَ لَا تَهْذُوهُ هُذَاءَ الشِّعْرِ قِفُوا عِنْدَ عَجَائِبِهِ وَ حَرِّکُوا بِهِ‏ الْقُلُوبَ وَ لَا یَکُنْ هَمُّ أَحَدِکُمْ آخِرَ السُّورَة ؛ حضرت رسول- صلّى اللَّه علیه و آله- فرمود: قرآن را با تأنّى بخوانید و کلمات آن را از یک دیگر جدا کنید و آن را متفرق و پراکنده و غیر مربوط به یک دیگر به زبان نیاورید و مانند خواندن شعر آن را نخوانید. در نزد عجائب آن توقف کنید و قلب‏ها را به وسیله قرآن حرکت و تکان دهید و همت شما آخر سوره نباشد که کوشش‏ کنید هر چه زودتر سوره تمام شود. إرشاد القلوب إلى الصواب    ج‏1    79    

 

 

یا حفظ مقدمه :

برای این که انسان با سلامت به مقصدهای متعالی خودش برسد باید در طول مسیر حرکت خودش به ضوابط و قوانین حرکت دقت و توجه نماید ؛

یک : مراقب دزدان در مسیر حرکت باشیم .

-        امام کاظم ع به هشام فرمودند : یَا هِشَامُ أَوْحَى اللَّهُ إِلَى دَاوُدَ قُلْ لِعِبَادِی لَا یَجْعَلُوا بَیْنِی وَ بَیْنَهُمْ عَالِماً مَفْتُوناً بِالدُّنْیَا فَیَصُدَّهُمْ عَنْ ذِکْرِی وَ عَنْ طَرِیقِ مَحَبَّتِی وَ مُنَاجَاتِی أُولَئِکَ قُطَّاعُ‏ الطَّرِیقِ‏ مِنْ عِبَادِی‏ ؛ اى هشام! خداى متعال به داود چنین وحى کرد : به بندگان من بگو که میان من و خودشان عالمى را قرار ندهند که دلباخته و فریب خورده دنیا است، زیرا که چنین عالمى آنان را از یاد من و از راه دوستى من و مناجات کردن با من دور مى‏سازد؛ این گونه عالمان راهزنان بندگان منند ؛ بحار الأنوار الجامعة لدرر أخبار الأئمة الأطهار    ج‏1    154    

-        ماجرای پیشنهاد امان نامه از سوی شمر به حضرت عباس و برادرانش در جریان حادثه کربلا . شمر و امان نامه اش در این قصه نقش قاطع طریق را بازی می کنند .

-        قالَ فَبِما أَغْوَیْتَنِی لَأَقْعُدَنَّ لَهُمْ صِراطَکَ‏ الْمُسْتَقِیمَ  ؛ (شیطان) گفت: پس به خاطر آنکه مرا گمراه کردى ! من هم براى (فریب دادن) آنان حتماً بر سر راه راست تو (به کمین) خواهم نشست. یکی از برنامه های شیطان قرار گرفتن در مسیر حرکت انسان و به غارت بردن سرمایه های ایمانی اوست .

-        معاویه با حیله های مختلفی تلاش می کرد که در مسیر حرکت دوستان علی ع قرار بگیرد و محیت مولایشان را از آنها به غارت ببرد . 

 

 

 

 

دو :  مسیرهای میانبر را برای حرکت انتخاب کنیم .

-        انسان معمولاً از طولانی شدن مسیر خسته و ملول می شود ؛ حوصله راه های طولانی را ندارد و می خواهد هر چه زودتر به مقصد خودش برسد . در ضمن گاهی اوقات طولانی شدن راه حرکت را فرسایشی می کند .

-         قُلْ عَسى‏ أَنْ یَهْدِیَنِ رَبِّی لِأَقْرَبَ مِنْ هذا رَشَداً  ؛ بگو: امید است که پروردگارم مرا به راهى که نزدیک‏تر است، راهنمایى کند. کهف / 24 .

-        إِلَهِی فَاسْلُکْ بِنَا سُبُلَ‏ الْوُصُولِ‏ إِلَیْکَ، وَ سَیِّرْنَا فِی أَقْرَبِ الطُّرُقِ لِلْوُفُودِ عَلَیْکَ، وَ قَرِّبْ عَلَیْنَا الْبَعِید ./ مناجات مریدین .

-        یکی از دلایل توجه ویژه به سید الشهدا این است که با سوار شدن بر کشتی نجات حسینی انسان سریع تر و آسان تر به مقصد خواهد رسید ؛کُلُهُم‏ سفنُ‏ النجاه و سفینه الحسین اسرع‏ .

 سه : با معرفت حرکت کنیم

-        امیرالمؤمنین علیه السلام در رابطه با حرکت بر پایه معرفت به کمیل بن زیاد فرمود:«یَا کُمَیلُ! مَا مِنْ‏ حَرَکَةٍ إلّاوَأنْتَ مُحتَاجٌ فِیهَا إلى‏ مَعْرِفَةٍ» ؛ اى کمیل! هیچ حرکتى نیست مگر این که تو نسبت به آن نیازمند به معرفت و شناخت هستى.معرفت نسبت به هر حرکتى انسان را از حق و باطل بودن آن حرکت‏آگاه مى‏کند، چنانچه انسان خواهان سعادت باشد، حرکت و عمل خود را اگر هماهنگ با حق باشد انجام مى‏دهد و زمانى که آلوده به باطل شد ترک مى‏کند.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

موافقین ۰ مخالفین ۰ ۹۳/۰۵/۱۳
سید رضا والا

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی