بازخوانی سهل و سخت کردن دین
بازخوانی سهل و سخت کردن دین
· خطر ساده کردن دین
1- لازم نیست به بهانه همه فهم کردن دین و معارف توحیدی دین را ساده کنیم .
دین طوری است
که هرکس به اندازهی قابلیت خود میتواند از آن چیزی بفهمد اما این به آن معنی نیست که دین باید آنچنان پائین بیاید که نادانترین افراد گمان کنند کاملاً میتوانند از همهی آن سر در بیاورند.
- خود دین انسان را دعوت به تدبر می کند
- ناتوانی دین سطحی در مقابله با کفر
- خطر دین تشریفاتی
- «إِنَّ الْقُرْآنَ لَهُ ظَاهِرٌ وَ بَاطِن»«إذا ذکرنا لأیة معنی ثم ذکرنا لها معنی فلا تنکر شیئا منهما فإن للآیات ظهرا و بطنا و نذکر فی کل مقام ما یناسبه فالکل حق»
- اگر مردم فکر کنند هر چه را پیامبران گفتهاند باید بفهمند، آن وقت اگر حقایقی از دین را نفهمند، نتیجه میگیرندکه پیامبران اشتباه گفتهاند و استدلال میکنند که اگر قابل فهم بود، باید ما هم میفهمیدیم .
- خطر اخباریون : در حوزه علمیه قم حکمت و فلسفه درس میدهند، ظرف آبی که مرحوم آقا مصطفی فرزند ایشان از آن آب خورد را آب میکشد، چون معتقد است هرکس حکمت و فلسفه درس بدهد، از شریعت خارجشده و نجس است.
- دین از سنخ راز است . خود کشف راز پر از جذابیت و نشاط است
- امام خمینی«رضواناللهعلیه» خطاب به فرزندشان میفرمایند: «پسرم، اگر اولیاء و عرفا چیزهایی گفتند که تو نفهمیدی و به زبان تو نگفتند، لااقل انکارشان نکن»، «به جان دوست قسم کلماتِ نوع آنها شرح بیانات قرآن و حدیث است.
- الا یا ایها الساقی ..
- یا رب به که شاید گفت این نکته که در عالم / رخسـاره به کـس ننـمود آن شاهد هرجایی
- وقتی غیب و از می شنویم – مثلا : ما بین منبری و قبری روضه من ریاض الجنه – بجای انکار راز و غیب ان ا کشف کنیم . و خود را از لذت کشف محروم نکنیم .