بانک موضوعات تبلیغی

طبقه بندی موضوعی
بایگانی

راه رسیدن به خدا

دوشنبه, ۳ شهریور ۱۳۹۳، ۱۰:۱۴ ق.ظ


 

 راه رسیدن به خدا

 

مقدمه :

·        یک : عقل ما آدمیان حکم می کند که  وقتی انسانی برای خودش مقصدی را انتخاب و تعین می کند ؛ و عزم جدی برای رسیدن به آن مقصد دارد ؛ ابتدا باید برای خودش مسیر و راه را ترسیم کند ..

- محققین می گویند : وقتی کسی در بیابان گم می شود دورخودش می چرخد .

- عارفی کودکی را دید که سخت گریه می کند .. علت گریه طفل را جویا شد .. کودک جواب داد که راه خانه ام را گم کرده ام ... عارف هم شروع به گریه کردن کرد ... کسی به عارف گفت : شما دیگر چرا گریه می کنید ؟ جواب داد :

طفل می گرید که راه خانه را گم کرده ام

چون نگریم من که صاحبخانه را گم کرده ام

· دو : انسان وقتی راه را بلد است باز هم احتمال به بیراهه رفتن وجود دارد چه برسد که اصلا راهی را هم ترسیم و تعیین نکرده باشد .

· سه : یک مسیر ایده آل چند ویژگی دارد :

الف ) مطمئن باشیم مارا بمقصد میرساند

- آقا سید هاشم حداد می فرمود: روزی برای دیدن شخصی در کاظمین به مسافرخانه اش رفتم، دیدم پس از تعداد زیادی که به حج رفته بود باز عازم سفر حج می باشد، به وی گفتم: تو که هر روز کربلا می روی، مشهد می روی، مکه می روی، پس کی به سوی خدا می روی، وی خوب حرف مرا درک کرد ولی خود را به نادانی زد و با خنده ای درخواست دعای سفر از من کرد و رفت.

- طریق عشق طریقی عجب خطرناک است

نعوذبالله اگرره به مقصدی نبری .

- ره نبردیم به مقصود خود اندر شیراز

خرمآنروزکهحافظرهبغدادکند .

- افسوس که عمری پی اغیار دویدیم
از یار بماندیم و به مقصد نرسیدیم

ب )از نزدیک ترین راه ممکن ما را به مقصد برساند

- مناجات مریدین حضرت سجاد سبحانک مااضیق الطرق علی من لم تکن دلیلَه و مااوضَحَ الحق عند من هدیته سبیله الهی فاسلک بنا سبل الوصول الیک و سیرنا فی اقرب الطرق للوفود علیک قرب علینا البعید و سهل علینا العسیر الشدید .

- ای رهنمای گم شدگان اهدنا الصراط

وی چشم راه روان اهدنا الصراط

با حفظ مقدمه

· راه اول : ذکر خوانی .

- مرحوم قاضی روزی ۴ هزار بار می گفت : لا اله الا انت سبحانک انی کنت من الظالمین .

- افضل اذکار قرآن کریم است .

- این راه ( ذکر ) ۳ مشکل اساسی دارد :

الف )سخت و دشوار است .

ب )بدون توجه درونی ( که تحصیلش سخت است ) تاثیری نخواهد داشت . ( حضرت امیر به کسی که گفت : استغفروا الله فرمود : مادرت به عزایت بنشیند ... )

ج )روحیه طلبکاری از خدا را در وجود انسان تقویت می کند .

· راه دوم : ریاضت کشی ( بر فرض شرعی بودنش )

- مرحوم نخودکی اصفهانی می فرمود : ابواب ریاضت بسیاریش بسته شده است .

- آقای نظام التولیه سرکشیک آستان رضوی نقل کرد که:شبی از شبهای زمستان که هوا خیلی سرد بود و برف می بارید نوبت کشیک من بود. اول شب خداّم آستان مبارکه به من مراجعه کردند و گفتند به علت سردی هوا و بارش برف زائری در حرم نیست، اجازه دهید حرم را ببندیم، من نیز به آنان اجازه دادم.
مسئولین بیوتات درها را بستند و کلیدها را آوردند. مسئول بام حرم مطهر آمد و گفت:حاج شیخحسنعلی اصفهانی از اول شب تا کنون بالای بام و در پای گنبد مشغول نماز می باشند و مدتی است که در حال رکوع هستند و چند بار که مراجعه کردیم ایشان را به همان حال رکوع دیدیم، اگر اجازه دهید به ایشان عرض کنیم که می خواهیم درها را ببندیم.گفتم: خیر، ایشان را به حال خود بگذارید، و مقداری هیزم در اطاق پشت بام که مخصوص مستخدمین است بگذارید که هرگاه از نماز فارغ شدند استفاده کنند و در بام را نیز ببندید. مسئول مربوطه مطابق دستور عمل کرد و همه به منزل رفتیم. آنشب برف بسیاری بارید. هنگام سحر که برای باز کردن درهای حرم مطهر آمدیم، به خادم بام گفتم برو ببین حاج شیخ در چه حالند. پس از چند دقیقه خادم مزبور بازگشت و گفت: ایشان همانطور در حال رکوع هستند و پشت ایشان با سطح برف مساوی شده است. معلوم شد که ایشان از اول شب تا سحر در حال رکوع بوده اند و سرمای شدید آنشب سخت زمستانی را هیچ احساس نکرده اند نماز ایشان هنگام اذان صبح به پایان رسید ...

- توجه : این راه ریاضت هم مشکلات راه ذکر را دارد

- نکته : سخت ترین ریاضت این است که اجازه ندهیم غیر از محبوب وارد قلب شود .

همه شب نهاده ام سر چو سگان بر آستانت

که رقیب درنیاید به بهانه ی گدایی

· راه سوم : اهل بیت علیهم السلام: بهترین و مطمئن ترین و نزدیک ترین راه

- مائده / ۳۵ : یَأَیُّهَا الَّذِینَ ءَامَنُواْ اتَّقُواْ اللَّهَ وَابْتَغُواْ إِلَیْهِ الْوَسِیلَةَ وَجَهِدُواْ فِى سَبِیلِهِ لَعَلَّکُمْ تُفْلِحُونَ‏ . اى کسانى که ایمان آورده‏اید! از خدا پروا کنید و(براى تقرب) به سوى او وسیله بجویید، و در راه او جهاد کنید، باشد که رستگار شوید. جوهری در «صحاح‌اللغه» «وسیله» را این‌گونه تعریف می‌کند: الوسیلة ما یتقرب به الی الغیر؛ وسیله عبارت است از آنچه با آن به دیگری تقرب می‌جوییم .

- عن سعید بن جبیرعن ابن عباس قال : قال رسول الله صلى الله علیه وآله : مثل أهل بیتی مثل سفینة نوح من رکب فیها نجا ومن تخلف عنها هلک... مستدرک حاکم ۳/151

 

 

 

 

موافقین ۰ مخالفین ۰ ۹۳/۰۶/۰۳
سید رضا والا

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی